La línia de molta alta tensió per Collserola


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3550150

DILLUNS, 02/03/2009 - 21:35h

No a la MAT critica que ara s'estudïi tan sols el soterrament a Collserola

Considera que aquesta actuació discriminaria els ciutadans del nord i adverteix del perill d'enfrontar territoris

La plataforma No a la MAT ha respost amb indignació a la possibilitat de soterrar una línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) a Collserola, com s'ha anunciat avui. Per la plataforma, el possible soterrament 'és una bona notícia, però és indignant que únicament es plantegi aquesta possibilitat a la serra de Collserola, a tocar de Barcelona, i al centre i al nord del país, on l'impacte paisatgístic és molt més gran, ni tan sols s'estudïi.'

Segons que s'ha sabut avui, l'ajuntament de Barcelona ha encarregat un estudïi que demostri la viabilitat del soterrament de la MAT a Collserola aprofitant que justament en aquest tram la companyia Aigües Ter-Llobregat <http://www.atll.cat/ca/page.asp?id=1> ja construeix un túnel per a fer-hi passar la canonada que connectarà els dipòsits de la Trinitat i la Fontsanta.

Per Pasqual Aguilar, portaveu de la plataforma, 'és una situació clarament discriminatòria'. Aguilar opina que 'de la mateixa manera que el govern francès ha decidit soterrar el tram que passa pel seu territori', ara l'ajuntament de Barcelona vol soterrar el tram que l'afecta. 'Ningú no es preocupa de les comarques de l'interior, on tots els ajuntaments són petits i políticament poc representatius', ha dit a VilaWeb.

Cal recordar que la plataforma No a la MAT va proposar formalment d'aprofitar les obres del desdoblement de l'Eix Transversal, previstes per als pròxims mesos, per a soterrar tot el tram que uneix Vic amb Girona. La plataforma argüia que el traçat de la carretera és pràcticament igual al de la línia durant molts quilòmetres. Ara lamenta que mai s'obrís un debat públic sobre aquesta possibilitat.

Mariana Muchnik, portaveu de la plataforma a la comarca d'Osona, adverteix del 'perill d'enfrontar territoris en aquest tema' i recorda que la MAT 'és un problema de tot el país'. Per Muchnik, en declaracions a VilaWeb, 'les línies de quatre-cents mil volts no són necessàries enlloc' i, per tant, 'el més important és poder donar respostes de país i evitar la divisió interna.'


[Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola]