Nou equipament imposat a Collserola, a Mas Sauró (Barcelona)

Una altre gran equipament imposat a Collserola!!!

EL PUNT 03.07.08

Els veïns del Mas Sauró rebutgen el centre de disminuïts que vol construir la Generalitat al barri

Denuncien que «s'ha dissenyat el projecte sense preveure un pla d'evacuació»

ROSA DÍAZ. Barcelona

La dotzena de famílies que viuen a les cases del camí del Mas Sauró, en plena serra de Collserola, no estan d'acord que en un terreny boscós situat just davant de la porta de casa seva, la Generalitat hi construeixi una residència per a persones amb disminució psíquica profunda. El projecte, diuen, els ha agafat de sorpresa. I aquesta és la seva primera queixa. Però a més a més, denuncien que s'ha dissenyat en un indret amb deficients comunicacions i sense preveure un pla d'evacuació.

«No volem que ens destrueixin aquest bosc», diuen alguns dels veïns que viuen just davant del terreny de Collserola afectat pel projecte. Aquest espai, zona d'esbarjo de moltes famílies que els caps de setmana s'hi atansen per passar un dia envoltats de natura, té la qualificació urbanística per ubicar un equipament. L'Ajuntament de Barcelona el va cedir a la Generalitat l'any 2005, a través d'un conveni amb el Departament de Benestar i Família (ara anomenat d'Acció Social i Ciutadania) en el qual apareixien altres solars de la ciutat amb la mateixa finalitat. En el cas del terreny de Collserola, l'espai té una superfície que supera els 9.000 m² de sòl, i està situat a tocar d'una petita urbanització de cases, coneguda com el Mas Sauró. El projecte que ara vol desenvolupar Acció Social i Ciutadania preveu la construcció d'un edifici d'una planta més un pis que no serà complet. S'envolta d'un entorn forestal, el que ja existeix, precisament escollit perquè les 60 persones que es preveu que habitaran en aquest edifici necessiten envoltar-se d'entorns naturals.

El primer que han denunciat els veïns ha estat que no han pogut dir ni ase ni bèstia sobre aquest projecte, perquè ni els han informat, ni els han permès participar. Es pregunten retòricament com és possible que un dels eixos bàsics del pla d'actuació del districte sigui la participació ciutadana. Per altra banda, mostren la seva preocupació per la qüestió de la seguretat. L'indret està situat en un punt de la ciutat força aïllat. S'hi accedeix per un únic camí, el del Mas Sauró, que està cimentat però no asfaltat, i en el qual, quan es creuen dos vehicles, un s'ha d'arrambar i aturar-se perquè alhora no hi passen. Els veïns estan alarmats perquè el projecte del centre d'atenció no ha previst un pla d'evacuació i perquè consideren que la zona no és adequada per a aquest tipus d'equipaments.

Quan va passar pel plenari del consell del districte de Sarrià-Sant Gervasi, el grup de CiU va condicionar el seu vot afirmatiu, vot que va permetre l'informe favorable del projecte, a l'elaboració d'un pla d'evacuació prèviament a l'inici de les obres.


[Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola]