Reunió del Consell Consultiu del Consorci de Collserola

18.12.2003

Comencen la reunió fent un recordatori a en Julià Bravo

Parc Natural. Comenten l'existència de la resolució del Parlament de Catalunya 1347/6 del 24.04.2002. Es tracte d'estudiar com millorar la protecció de Collserola - Departament de Medi Ambient, Isabel Boncompte de l'Agència Catalana de Boscos i Biodiversitat. Aquest informe sembla que pot estar llest d'aquí a 2 mesos.

Diferents entitats que no estan a la PCDC, la majoria centres excursionistes han escrit al Consorci demanant la figura de Parc Natural

- Compra de terrenys per protegir-los. No semblen massa motivats a gastar més que un 10% del pressupost del parc. La Diputació que té més recursos econòmics només compra en cas d'excel·lents oportunitats de compra.

- Centre Direccional de Cerdanyola. Continuen en la postura de no implicar-se en la decisió de l'amplada, però estan d'acord en gestionar el que deixin les altres administracions com a corredor biològic. També sembla que han de canviar la situació del sincrotró, de manera que quedi més apartat de les vivendes (ja que provoca vibracions) però dins del connector biològic. El dipòsit d'aigua de 10.000m3 el faran finalment a l'altra banda de la B-30

- Parc rural de Sant Cugat i Cerdanyola. Es va desestimar desprogramar la Ronda Sud; el document el lliurarà el Departament de Medi Ambient de la Generalitat

- Pla estratègic de la vessant Barcelonina. Ells han col·laborat en l'estudi. Zones Forestals (27) que seran convertides en zones de parcs i jardins (6) dotades de transport públic per acostar el Collserola a la gent, "diuen que volen recuperar el Tibidabo per Collserola ".
El soterrament de línies elèctriques sembla ser cosa exclusivament de les companyies elèctriques

- Sant Medir. Els propers mesos ho consideraran acabat. Diuen que l'empresa constructora la paga l'Ajuntament de Sant Cugat.

- Proposta de llacunatge d'en Cesc Múrria. Estant estudiant la zona de can Salat de la Rierada per fer una estació de llacunatge amb els seu propi hàbitat.

- Pantà de Vallvidrera. En fase de proves.

- Acta als 6 mesos. És el tercer Consell Consultiu que es demana més agilitat en redactar l'acta. El darrer Consell es va acordar que seria entre 2 i 3 mesos, però encara la rebem quan en convoquen per la reunió de cada 6 mesos.


[Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola]