Activitats del Col·lectiu can Masdéu

(http://www.canmasdeu.net)

(*) A la llista de Collserola només podem enviar missatges les persones subscrites. Si et vols subscriure a la llista de Collserola trobaràs la informació a http://viaverda.dhs.org/llistes.html


26.09.2002

L'Audiència de Barcelona no autoritza el desallotjament de can Masdéu

El jutge no considera "urgent, proporcionat ni convenient per a la pau social" la intervenció

L'Audiència de Barcelona va desautoritzar ahir el desallotjament de la masia de can Masdéu, "okupada" des del passat mes de desembre, fins que existeixi una sentència penal o s'obri un procés per la via civil. El jutge justifica aquesta decisió per considerar que el desallotjament no és "ni urgent, ni proporcionat, ni convenient per a la pau social". Amb aquest acte, l'Audiència de Barcelona desestima el recurs que la Fundació Hospital de Sant Pau (formada per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l'Arquebisbat) havia interposat per reclamar un desallotjament dels okupes amb la intervenció dels grups especials de la policia, els coneguts geos. La fundació propietària dels terrenys i de la masia veu, doncs, com per segona vegada un jutge desestima aquesta possibilitat de desallotjament. Primer va ser el Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona, i ara l'Audiència provincial.

Com a conseqüència, la vintena d'okupes continuarà residint a la masia, ja que "està abandonada des de temps remot" i, segons l'acte, "difícilment pot parlar-se que la propietat estigui patint un dany immediat". L'Audiència ha instat també a reformar la llei per adequar-la a la nova realitat social i poder donar resposta a l'augment de delictes contra el patrimoni (dins els quals es troba tipificat la usurpació de vivendes).

El jutge va acordar el desallotjament de can Masdéu el mes de maig passat, però el va suspendre per raons humanitàries després que una desena d'okupes es pengessin durant més de 60 hores de la façana.

http://www.noubarris.net/Home_Ce/De020927.htm


[Associació Cerdanyola Via Verda] [Collserola]