Plataforma en Defensa de la Vall de Sant Genís - PDVSG (Collserola - Catalunya)

(http://www.canmasdeu.net)

'La PDVSG es va constituir a partir de les inquietuds dels veïns dels barris colindants sobre els projectes oficials a la zona, que posen en risc el patrimoni natural de tots en benefici d'uns quants. L' ocupació i resistència de can Masdeu va servir com a catalitzador i agrupador de les energies ja existents, fent sortir a l'exterior un problema latent des de fa temps.'

http://www.canmasdeu.net/web_pages/collserola.ct.htm#pdvsg

Revista-catàleg hivern-estiu 2002

Pàgina 2. Revista can Masdéu 2002.

Pàgina 3. Revista can Masdéu 2002.

Des de la Plataforma MANIFESTEM:

Des de fa temps les entitats dels barris propers hem defensat la reutilizació dels espais construïts a la vall de Sant Genís (masia de Can Masdéu i Hospital de Sant Llàtzer) per a equipaments públics amb usos compatibles amb l'espai natural de Collserola.

Dins de Collserola, la vall de Sant Genis és una peça fonamental per tractar-se d'una de les poques valls de solana, amb una rica diversitat d'espècies animals i vegetals i amb un enorme valor agroforestal.

El projecte de Can Masdéu va en el sentit de les demandes dels barris, donat que han rehabilitat parts de l'edifici abandonat i de l'espai dels voltants (fonts, camps de cultiu), i han posat en evidencia qüestions tan crucials com el problema de l'habitatge i la privatització de l'espai públic.

El projecte de la Fundació de Sant Pau (construir un equipament per al Col.legi de Metges) és totalment inacceptable ja que significa:
a) privatitzar un espai públic en benefici d'una minoria privilegiada;
b) una greu amenaça al parc natural, per l'augment d'urbanització de l'espai i el canvi d'usos.

Denunciem als gestors de Sant Pau en dues qüestions fonamentals : la utilització exclusiva de vies violentes i la falta de transparència en els propòsits de reutilitzaciò d'aquests espai.

Per tot lo exposat EXIGIM als patrons de l'Hospital de Sant Pau (Església Catòlica, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona):

Que renunciïn al seu projecte;

Que reconeixin el caràcter públic i natural de l'espai;

Que no es construeixi ni un metre més en la vall;

Que la Vall de Sant Genís es mantingui com espai natural i d'usos socials, determinats per l'ús dels qui hi participin i qui hi visquin, i en consonància, que el finançament del nou Sant Pau no suposi la pèrdua d'un espai públic a Collserola;

Que es retiri la querella criminal contra els ocupants de la masia de can Masdéu.

NO A LA PRIVATIZACIÓ DE COLLSEROLA !!!

DEFENSEM LA VALL DE SANT GENÍS COM A ESPAI PÚBLIC I NATURAL


[Associació Cerdanyola Via Verda] [Collserola]