Fòrums de debat i difusió.

Per facilitar l'intercanvi d'opinions, idees i iniciatives entre les persones interessades hem creat llistes de correu a groups.yahoo.com (bé, les vam crear a onelist.com i Yahoo va comprar Onelist, però és igual), que ofereixen el servei gratuïtament a canvi de posar propaganda als missatges. Els missatges de correu electrònic que s'envien a l'adreça de la llista van a parar a tots els que s'hi han subscrit i a més es poden consultar a la web.

Les nostres llistes.

Ara per ara tenim vàries llistes obertes, Collserola - notícies-Collserola. Tothom en pot crear d'altres quan vulgui. Cadascuna de les dues llistes té la seva funció, però la veritat és que molts missatges acaben anant a parar a totes dues, perquè estan relacionades. A part hi ha la llista privada de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola que serveix per preparar i continuar el treball de les reunions i on hi ha apuntada la gent que hi assisteix habitualment.

Collserola    ACTUALMENT TANCADA (2020)

La llista de Collserola és un fòrum obert a tothom que vulgui opinar, informar, difondre iniciatives o preguntar coses sobre la iniciativa de demanar que es declari Collserola parc natural ; Collserola és un espai natural d'especial interès.

Apuntar-s'hi
Tothom es pot apuntar a la llista de Collserola. Només cal que envieu un missatge buit a Collserola-subscribe@yahoogroups.com. YahooGroups.com us enviarà un missatge demanant que confirmeu que us hi voleu apuntar i l'haureu de contestar. A partir d'aleshores començareu a rebre els missatges de la llista, i n'hi podreu enviar. També us hi podeu apuntar des de la web de groups.yahoo.com, però no ho trobo tan pràctic.
Enviar missatges a la llista
Per enviar missatges cal que estiguis apuntat o apuntada a la llista, i només has de dirigir un missatge de correu normal a Collserola@yahoogroups.com. El rebrà tothom que estigui a la llista i quedarà arxivat a la web per al públic en general. Pensa que si fas servir més d'un compte de correu (és a dir, si tens adreces diferents a la universitat, a la feina, a casa...) només podràs enviar missatges des de les que tinguis apuntades a la llista. Però pots tenir-les totes apuntades a la llista si vols, només has de repetir el procés d'apuntar-te des de cada una de les adreces. Si vols rebre els missatges només a una d'aquestes adreces (o a cap), encara que enviïs des d'altres adreces, has de dir-nos-ho o donar-te d'alta a http://groups.yahoo.com i canviar-ho des d'allà. Així no cal que et llegeixis el mateix missatge més d'una vegada (tret que s'hagi enviat a més d'una llista).
Llegir missatges de la llista.
Els missatges de la llista els rebràs a la teva bústia de correu electrònic com qualsevol altre missatge, tret que ens hagis dit el contrari. Si els vols veure per la web ves a http://groups.yahoo.com/group/Collserola.
Esborrar-te de la llista.
Si et canses d'estar a la llista i no vols enviar ni rebre més missatges et pots esborrar enviant un missatge buit a Collserola-unsubscribe@yahoogroups.com. Els de Yahoo Groups t'enviaran un darrer missatge demanant que confirmis que et vols esborrar, i quan els contestis t'esborraran.

notícies-Collserola    ACTUALMENT TANCADA (2020)

En aquesta llista enviem informació d'actes, jornades, trobades, manifestacions, etc. que fem i que tinguin relació amb Collserola. Per poder rebre aquesta informació cal inscriure's a la llista: noticies-Collserola-subscribe@yahoogroups.com. Es poden consultar els missatges enviats a la web de la llista. Aquesta llista només rep notícies i per tant només hi envia missatges la moderadora de tant en tant. Està pensat així per garantir un volum mínim de missatges per aquelles persones que no tenen temps de participar o rebre el trànsit de correu dels debats i altres discussions però encara volen rebre de tant en tant butlletins informatius o notícies puntuals. Com menys missatges s'hi envien més gent s'hi pot apuntar sense quedar sobrecarregats de missatges.

Si envieu missatges a noticies-Collserola@yahoogroups.com no seran difosos. Si hi voleu fer arribar una notícia el millor és enviar-la a l'altra llista, collserola@yahoogroups.com , i demanar que sigui reenviada aquí. Així aconseguiu que de moment arribi al grup més petits de subscriptors de la llista de debat, i quan la moderadora ho vegi (tret que algú opini en contra) ho pot reenviar a la llista noticies-Collserola per a més gent, o incloure-ho en un butlletí proper. Per donar-te de baixa de la llista cal enviar un missatge a noticies-Collserola-unsubscribe@yahoogroups.com.Netiqueta

Si us plau, sigueu educats quan feu servir una llista de correu, és a dir no feu enfadar ningú i parleu de temes que tinguin a veure amb la descripció de la llista.

Si no ho heu fet mai, potser voldreu llegir alguna pàgina sobre netiqueta (normes d'educació per fer servir el correu electrònic):

Català:
Netiqueta de la llista Parlem de Tinet.
Alguns punts són específics d'aquella llista, però la majoria s'apliquen a qualsevol discussió electrònica. Del grup de Voluntaris de Tinet.
Normes d'estil en el correu electrònic.
Del PostMaster de RedIris. Traducció del Programa d'Informàtica Educativa
English:
Castellano:
Normas de estilo en el correo elctrónico.
Del PostMaster de RedIris.
Guias del usuario y netetiqueta.
De Arlene H. Rinaldi. Traducción por Edgardo Flores Albertazzi.


Més informació sobre l'ús del correu electrònic, el programari lliure, les patents de programari, etc

http://heura.mine.nu/index_informatica.html


Fitxers adjunts

És freqüent adjuntar documents en missatges de correu que s'envien a la llista. Això pot ser molt útil a vegades, però cal tenir present que el missatge el rebran moltes persones diferents. Per això convé tenir presents tres coses:

+ detalls sobre el tema

No voldria però que per això us estèssiu d'enviar com més material interessant millor a la llista. Tots us ho agraïrem. I si ho feu de manera que a tots ens vagi bé encara us ho agraïrem més.


Fòrums de discussió a la web

L'edició de Cerdanyola de Vilaweb té un fòrum obert de discusió sobre el projecte de camp de golf a Cerdanyola del Vallès. Podeu llegir i enviar missatges des de la pròpia web del fòrum.

Notícia: El mes d'abril de 2002 l'Ajuntament de Cerdanyola ha dit públicament que no es faria el camp de golf. Per tant, aquest fòrum és possible que no funcioni.


[Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola]